Partners

Bureau Ten Bate - www.bureautenbate.nl

logo
Producten: Bureau Ten Bate heeft als kernactiviteiten training & coaching op de thema's: Leiderschap, Teamontwikkeling, Persoonlijk leiderschap. Wij verzorgen een passend aanbod, van een prikkelende workshop tot een organisatie ras ontwikkeltraject.
Opdrachten die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd:
- Hoe maken wij leiders van onze managers?
- Zelfsturende teams zelf het stuur laten overnemen
- Hoe maak ik van een nieuw, multidisciplinair team een ​​goed team?
- Van MG naar MT; van managementgroep naar managementteam
- Managen van generaties
- Echt Kantelen
- Persoonlijk leiderschap in de leiderschapsdriehoek
- Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Willeke Viser - www.willekevisser.nl

logo
Sinds 2000 werk ik als trainingsacteur, co-trainer en coach. Diverse vormen van ervarend leren bied ik aan, zoals trainingen, assessments en coaching trajecten. Ik kan ook geboekt worden voor presentaties en als dagvoorzitter. In 2005 heb ik mijn bureau voor trainingsacteurs opgericht.

- Mijn motto: “Horen is vergeten, zien is onthouden en doen is begrijpen” (naar een uitspraak van Confusius)
- Mijn visie op leren: Leren wordt ervaren. Leren doe je het makkelijkst door te doen, in een veilige omgeving.

Digitale Opsporing BV - www.digitaleopsporing.nl

logo
Digitale Opsporing BV is een erkend particulier digitaal forensisch recherchebureau en cyber security specialist, werkzaam onder POB nummer 1182. Digitale Opsporing BV voert recherche onderzoeken uit in opdracht van het bedrijfsleven, verzekeraars en financiële dienstverleners en adviseert organisaties op het gebied van digitale fraude en cyber security . Een particulier recherchebureau verwerkt veel persoonlijke gegevens waarvan de bescherming sinds de invoering van de AVG een nog hogere prioriteit heeft gekregen. Met het ISO / IEC 27001 certificaat hebben onze klanten de aantoonbare garantie dat wij hun gegevens op een professionele en juridische verantwoorde behandelen en beveiligen. iRC (internet Rechercheren in de Cloud)

iRC is een door Digitale Opsporing op maat gemaakte browser, waarmee u anoniem op internet uw onderzoeken kunt onderzoeken en waarin beproefde onderzoeksprogramma's ter beschikking kunnen worden gesteld. Er hoeft geen software op uw eigen systeem geïnstalleerd of uitgevoerd te worden en u kunt vanuit elke gewenste locatie met diverse apparaten (laptop, pc) toegang krijgen tot het systeem.

iRC heeft een overzichtelijke menustructuur en biedt een overzicht van de websites die belangrijk zijn bij internet onderzoek. De iRC basisfunctionaliteit wist automatisch gegevens als navigatie geschiedenis, cookies, bufferdata, actieve aanmeldingen, formulier & zoekgeschiedenis en offline gegevens. Tevens zorgt de basisfunctionaliteit voor Anti Tracking, een niet traceerbaar IP-adres en maakt het onderzoeken veiliger doordat u websites tijdens uw onderzoek buiten uw eigen netwerk bezoekt, terwijl alle gevonden informatie wel in de eigen IT infrastructuur, volgens de eigen veiligheidsnormen, kan worden opgeslagen .

Met de door Digitale Opsporing ontwikkelde 'OSINT Toolkit' (OTK), aanwezig binnen iRC, beschikt over de meest geavanceerde toolkit voor internet onderzoek. OTK blinkt en ook uit in veiligheid, doordat de data versleuteld wordt opgeslagen. OTK bevat oa casemanagement, geautomatiseerd zoeken in open bronnen, geautomatiseerd zoeken in databases, zoeken op het dark web en een logging van uw onderzoeksactiviteiten.

In de OSINT Toolkit wordt, naast de meest waardevolle add-ons van externe aanbieders, ook de door Digitale Opsporing ontwikkelde OSynq add-on aangeboden. De krachtige OSynq add-on is uw digitale assistent gedurende een onderzoek en herstelde veel processen tijdens het onderzoek. Dit levert u als onderzoeker een verbeterde efficiëntie en tijdwinst op!

De iRC browser is een unieke en onmisbare recherche oplossing: Veilig, anoniem, AVG bewijs en bewezen effectief.

Assistentie in (digitale) Bibob onderzoeken:
Digitale Opsporing (DO) is uniek vanwege onze expertise op het gebied van digitaal onderzoek, ons POB nummer 1182 en onze ISO 27001 certificering. Ons team bestaat uit gecertificeerde forensische professionals en digitale rechercheurs afkomstig van oa Politie Nederland en is gespecialiseerd in het naar boven halen van waardevolle informatie op het internet. Dit doen we via openbare bronnen zoals zoekmachines en social media, maar ook via het Dark Web en Deep Web. De diverse bronnen vragen om verschillende soorten opsporingsmiddelen en werkwijzen.

De experts van Digitale Opsporing zijn in te zetten voor het oppakken van een onderzoek van A tot Z, maar zijn ook inzetbaar voor deelonderzoeken of als sparringpartner.
ISO / IEC 27001: 2017 gecertificeerd door Kiwa

VAN GINNEKEN Litigation & Consultancy

logo
Die combinatie van de feiten binnen het financiële juridische en de sensitiviteit binnen de bestuurskunde, hebben mijn belangstelling voor de Wet Bibob laten ontstaan. Dat een bestuursorgaan ervoor kiest om de Wet Bibob te gebruiken is één, maar hoe verhoudt die besluitvorming zich dan tot de effecten voor de samenleving en de politiek - bestuurlijke keuzen? Ik neemt de groep mee in de reis van 'gevoel tot besluit'. Wanneer het besluit er dan is, is de kans groot dat een belanghebbende rechtsmiddelen tegen dat besluit aanwendt. Processtrategie begint naar Jasper zijn mening niet op het moment dat het bezwaarschrift binnenkomt, maar al tijdens het Bibob-onderzoek. De basis van de rechtsgang en de processtrategie delen met de groep, om het einde van de dag te beseffen dat mannen en morgen mee aan het werk kan.

Ik heb de bijzondere mix van een financiële juridische achtergrond, die ik later ben gaan aanvullen met een bestuurskundige invulling. Inmiddels ben ik bezig met een proefschrift over de rol van de burgemeester en zijn weerbaarheid in die rol met betrekking tot het voorkomen van witwassen door de georganiseerde misdaad.

Iedere dag opnieuw haalt ik veel voldoening uit het aanbevelen van gemeenten en haar bestuurders. Omdat ik geloof heb in wat gemeenten en bestuurders samen met hem doen, sta ik met overtuiging voor mijn cliënten in de rechtbank wanneer een genomen besluit moet worden verdedigd. Soms omdat het innovatief is, soms omdat het principes zijn die de samenleving moeten beschermen.

Noctua

logo

Noctua is high-end open source intelligence-software. De software vindt, analyseert en verbindt data uit open en gesloten bronnen. De data wordt gevisualiseerd in o.a. een netwerkanalyse, waarna de data wordt omgezet in een rapportage.

De Noctua-oplossing wordt als een service (SaaS) aangeboden. Het wordt samen met de klant op maat ingericht binnen het interne proces, afgestemd op de behoefte.

De Noctua-software is speciaal voor de Bibob-analyse aangepast en wordt aangeboden onder de naam Bibob-radar. De Bibob-radar maakt het onderzoek uiterst eenvoudig en biedt binnen enkele seconden een compleet klantbeeld.

Voordelen Noctua Bibob-radar

Optimale workflow
- robots nemen het initiële arbeidsintensieve vooronderzoek uit handen;
- het rapport wordt automatisch ingevuld;
- de software is intuïtief en motiveert daarmee de onderzoeker.

Standaardoplossing voor maatwerk
- vrijwel elke bron kan eenvoudig worden aangesloten;
- op maat inrichten met rollen en rechten;
- visualiseert bedrijfsspecifieke problemen in seconden.

Kostenbesparend
- tot een factor 10 sneller en dus minder fte's nodig;
- kwalitatief hoogstaand onderzoek;
- kans op frauderende klanten wordt aanzienlijk verkleind.

Meerdere views
- geografisch: waar bevinden gevonden objecten met een adres zich?
- netwerk: welke relatie hebben de gevonden entiteiten met elkaar?
- tijdlijn: op welk moment vinden gebeurtenissen plaats?

Intelligente backend
- notificaties: verdachte entiteiten worden automatisch uitgelicht;
- alerts: belangrijke informatie wordt frequent gemonitord;
- dossiervorming: onderzoeken en alerts wordt per case gearchiveerd.

Voordelen voor de Bibob-onderzoeker


Dynamische netwerk analyse:
uniek bij Noctua is dat er een dynamische netwerk analyse wordt gegeven. Dynamisch betekent dat het netwerk met klikken, of het aanbrengen van handmatige verbindingen, kan worden uitgebreid.

Postcode scan:
per postcode of per gemeente zijn beschikbaar alle bedrijven en activiteiten, die in een interactieve netwerk view kan worden weergegeven.

Bronnen:
vele bronnen zijn aangesloten die het werk van de Bibob-onderzoeker faciliteren. Voorbeelden zijn de PEP en sanctielijsten, GBA, Kamer van Koophandel, OpenCorporates (200 miljoen+ KvK gegevens uit de wereld), UBO-register en Kadaster. Naar wens kan ieder gewenste bron worden toegevoegd.
Bepaalde bronnen (insolventies, curatele, faillisssementen) kunnen standaard worden meegenomen in een analyse. Het resultaat wordt alleen getoond indien er hits zijn.

Alerts:
met de software kunnen alerts worden ingesteld voor de gesloten Bibob-dossiers, waar er een vergunning is afgegeven. Indien er veranderingen zijn in de open of gesloten bronnen, die van belang zijn voor het eerder behandelde dossier, wordt dit automatisch weergegeven. De Bibob-onderzoeker kan dan besluiten om actie te nemen.

Lichte en zware Bibob-analyse:
binnen de software kunnen er verschillende rollen worden aangemaakt met bijvoorbeeld andere bronnen voor de verschillende rollen.

Rapportagetool:
met de software wordt de informatie uit de verschillende bronnen opgehaald en in 1 formaat gezet. De informatie wordt automatisch in het rapport gezet. Een audittrail maakt deel uit van de software, zodat achteraf altijd kan worden aangetoond hoe en wanneer de informatie is toegevoegd.

Export functie:
data kan worden geëxporteerd om deze in te laden in bijvoorbeeld Analist´s Notebook.

Web Scraping:
digitale informatie van websites met een vaste structuur kan worden getransformeerd naar het Noctua formaat en als bron worden behandeld.

Graydon

logo

Graydon is een applicatie die “leunt” op de informatie uit de Kamer van Koophandel. Graydon levert rapportages over de informatie welke kan worden opgemaakt uit de jaarrekeningen.

Horst is een geboren ondernemer met een energieke, positieve drive; een doorzetter en een natuurlijke leider, die collega’s weet te motiveren met een scherp oog voor hun individuele behoeften. Als dienend leider zorgt hij ervoor dat elk teamlid zijn verantwoordelijkheid neemt. Zijn filosofie is: het managen van medewerkers zou niet nodig moeten zijn als gemotiveerde vakbekwame collega’s -door een sterke visie geïnspireerd- het werk doen. Kennis deelt hij graag via: persoonlijke gesprekken, lezingen, workshops en presentaties.

Voor de Bibob-onderzoeker is deze financiële informatie daarmee snel en goed leesbaar. De financiële rapportage n.a.v. de analyse van de gedeponeerde jaarcijfers bevatten:
• Totaal van activa, werkkapitaal, eigen vermogen en omzet
balans (vergelijking) van de laatste 5 jaar m.g.v. de gedeponeerde jaarrekeningen
• Bijzonderheden (Xceptions) waaronder:
      o wisseling van bestuurders kort na oprichting
      o jaarcijfers van de laatste 3 jaar in één keer gedeponeerd
      o opvallend veel faillissementen
      o financiële ratio’s vertonen extreme waarden (branchevergelijking)
      o bevindt zich op adres met verhoogd risico
      o uitzonderlijke negatieve informatie bij Graydon bekend
      o bestuurder heeft een ongebruikelijke leeftijd (katvanger?)
• Tevens informatie over: kredietadvies/vlag, kredietlimiet en rating

Wat zijn de overige mogelijkheden:
• Visualisatie van het netwerk waartoe de onderneming behoort
• Raadplegen UBO register van de KvK
• Monitoring functie: instelling van waarschuwing bij adreswijziging, dalen kredietwaardigheid, wijzigen bestuurder of aandeelhouders
• Gebiedsscan: m.v.v. de bijzonderheden (Xceptions)
• Branchescan worden uitgevoerd (bijvoorbeeld coffeeshops, kappers, nagelstudio’s)
• een PDF c.q. Excel kan worden gedownload in Nederlands of Engels