Ries Kniest

(trainer van de financiële training) Ries is afgestudeerd als register accountant, forensisch accountant en belastingadviseur.

Ries is zijn carrière begonnen als accountant bij de Belastingdienst. Daar heeft hij onder andere gewerkt als fraudeonderzoeker en heeft hij onderzoek gedaan naar voornamelijk faillisementsfraude, acquisitiefraude, witwassen en vastgoedfraude. In de periode 2006 tot en met 2012 heeft Ries gewerkt bij Deloitte Forensic & Dispute Services. Voor Deloitte heeft hij een breed scala aan bijzondere onderzoeken verricht, zowel nationaal als internationaal, zoals fraude onderzoeken, arbitrage, BIBOB onderzoeken en internal audit. Vanaf 2013 werkt Ries wederom bij de Belastingdienst, als forensisch accountant. Voor de Belastingdienst schuift Ries regelmatig aan bij onderzoeken vanuit het RIEC.

Al vanaf 2007 is Ries werkzaam met de Wet BIBOB. Hij ondersteunt overheidslichamen bij de beoordeling van ‘lastige’ BIBOB dossiers, waarbij hij zich vooral concentreert op de financiële aspecten. Inmiddels heeft hij al ongeveer 200 BIBOB dossiers beoordeeld, waarbij hij er gaandeweg achter kwam dat verschillende controle methoden die hij tijdens zijn gevarieerde opleidingen en werkervaring heeft opgedaan, toepasbaar zijn bij een (financiële) BIBOB toets. Aan de hand daarvan heeft hij een eigen onderzoeksmethode ontwikkeld welke hij tijdens de trainingen uitdraagt: het BIBOB-Huis.

Ries is vaste trainer van de BIBOB Academie en heeft BIBOB trainingen gegeven voor Deloitte Academy, de Bestuursacademie en in company voor RIEC’s, provincies en gemeenten.

Verder werkt hij aan het Handboek financiële analyse BIBOB, welke in 2020 zal verschijnen bij Berghauser Pont Publishing te Amsterdam.

Recensie

Onze Feedback
Kwaliteit
Uitstekend
Content
Uitstekend
Contact
Uitstekend
Uw mening